Direct advies op maat?

  dakpanplaten dwtwente

  DAKPANPLATEN

  Dakpanplaten

  Goedkope dakpanplaten in antraciet, zwart en rood koopt u bij Dak en Wand Twente. De dakpanplaten zijn eenvoudig te monteren, duurzaam en kleurvast.

  De dakpanplaten zijn van staal en er is een goede duurzaam en kleurvaste coating toegevoegd. De stalen dakpanplaten met dakpanprofiel zijn uiterst geschikt voor een afdak, tuinhuisje of overkapping. De platen komen in de kleuren zwart en antraciet (andere kleuren op aanvraag). De dakpanplaten hebben een werkende breedte van 1100mm met een staal dikte van 0,50mm, waardoor de platen licht en gemakkelijk te dragen en monteren zijn. Bovendien zijn de dakpanplaten gemaakt van een hoog kwaliteit staal en worden geproduceerd door middel van een dakpanplaat lijn. Op de dakpanplaat zit een zinklaag en daarover een kleurvaste duurzame coating.

  damwandplaten dwtwente

  DAMWAND PLATEN

  Damwand platen

  De damwand wandplaten worden veel gebruikt voor wandbeplating aan bedrijfspanden, schuren of overkappingen de damwand platen kunnen ook gebruikt worden voor een afscheiding.

  Damwand wandplaten zijn gemaakt van staal met een dikte van 0,50 mm. Door het trapezium profiel is de damwandplaat erg stevig en eenvoudig te monteren. De stalen wandplaten (ook wel genoemd damwandplaten) hebben een staaldikte van 0,50-0,60 mm. Daarbij is een duurzame coating aangebracht. De damwandplaten hebben een werkende breedte van 1000 mm en een profiel hoogte van 35 mm.

  DAMWAND DAKPLATEN

  Damwand dakplaten

  De damwand dakplaten worden veel gebruikt voor dak beplating op bedrijfspanden, schuren of overkappingen. Damwand dakplaten zijn gemaakt van staal met een dikte van 0,50 mm. Door het trapezium profiel is de dakplaat erg stevig en eenvoudig te monteren.

  De stalen dakplaten of ook wel genoemd damwandplaten hebben een staaldikte van 0,50-0,60 mm. Daarbij is er een duurzame coating aangebracht. De damwandplaten hebben een werkende breedte van 1000 mm en een profiel hoogte van 35 mm. Bij een minimaal hellend dakvlak zijn de damwand dakplaten de beste optie.

  VEELGESTELDE VRAGEN:

  Dakpanplaten monteren kan op twee manieren. De bekendste manier is door het monteren van panlatten, waarop de dakpanplaten gemonteerd worden. Een andere manier is door het monteren van een houten plaat waarop de dakpanplaten geschroefd kunnen worden. Wilt u meer weten over het monteren van de dakpanplaten neem dan contact met ons op.

  Als de producten besteld zijn kunt u het afhalen op onze locatie in Rijssen. De producten kunnen ook bezorgd worden. Wij bezorgen de producten door heel Nederland.

  Het verschil zit niet in de kwaliteit van het product. Bij de B-keus platen ‘kan’ er een krasje of deukje in zitten. Dit is zichtbaar in het prijsverschil. Bent u opzoek naar een goedkope oplossing voor uw dak of wand? ga dan voor de B-keus platen.

  Bij het kopen van dakpanplaten of damwandplaten adviseren wij u ook de juiste accessoires aan te schaffen. Dakplaten worden bevestigd met een verzinkte schroef 4,8 x 35mm deze schroef heeft een zelfborende functie en een afdichtings rubber zodat er geen water door de schroefgaten kan komen. Voor de afwerking van bijvoorbeeld een puntdak/zadeldak waar twee dakvlakken bij elkaar komen adviseren wij u om in de punt van het dak een nokvorst te monteren, deze nokstukken zorgen er voor dat er geen water door de punt naar binnen kan komen. Voor de afwerking van de zijkanten worden windveren voor gebruikt. De windveren zorgen ervoor dat de zijkanten mooi afgewerkt zijn en ze voorkomen dat er water of wind onder de platen komt.

  Om te bepalen hoeveel dakpanplaten of damwand dakplaten u nodig heeft moet u het dakvlak opmeten, dit doe je met behulp van een meetlint of rolmaat. Meet de breedte van het dak voor de dakpanplaten moet u van een werkende breedte van 1100 mm uitgaan. Stel voor dat u een breedte van 6500 mm heeft dan heeft u 6 platen nodig, (6 x 1100 mm = 6600 mm).

  Voor de damwandplaten moet u van een werkende breedte van 1000 mm uitgaan. Stel u heeft net zoals hiervoor een dakvlak van 6500 mm breed, dan zou u 7 platen nodig hebben (7 x 1000 mm = 7000 mm). De trapezium profielen passen in elkaar dus u kunt de breedte eenvoudig aanpassen door bijvoorbeeld een pan of golf meer te overlappen.

  De damwand dakplaten monteren kan op twee manieren. De makkelijkste manier is om de dakplaten rechtstreeks op de gordingen te schroeven let hierbij wel op de overspanning tussen de balken dit mag niet meer zijn als 1500 mm. Een minimale overspanning van 1000 mm is goed.

  De andere manier is om op de gordingen (balken) houten platen te monteren met daarover panlatten. Plaats voordat u de houtenplaten monteert eerst damp werende folie op de plaat en bevestig daarop de houten panlatten. De eenvoudigste oplossing om condensatie tegen te gaan is om de dakplaten te bestellen met anti-condens doek eronder.

  De platen kunnen bevestigd worden met zelf borende schroeven, de schroeven worden in kleur geleverd met een afmeting van 4,8 x 35 mm of 4,8 x 28 mm.

  Bent u van plan om zelf een schuur of afdak te bouwen? en wilt u daarvan het dak en/of de wand bekleden met stalen platen dan zijn de damwandplaten of dakpanplaten de juiste oplossing. De dakpanplaten en damwand dakplaten zijn geschikt voor schuren, stallen, overkappingen, bedrijfshallen en nog veel meer!

  Damwandplaten monteren doet u op een houten of stalen regelwerk zorg ervoor dat het stevig gebouwd is. Zet de damwandplaat horizontaal of verticaal tegen de wand en bevestig de plaat met de zelf borende schroeven. Wij adviseren u om 5 schroeven per meter te gebruiken zorg er dus voor dat u het regelwerk van te voren al goed hebt zitten zodat u de plaat voldoende vast kunt zetten.

  Heeft u wat besteld en wild u de producten afhalen? dan kunt u uiteraard bij ons betalen door middel van contant, pin of op rekening. omdat het B-keus producten zijn zit er geen garantie op en kunnen de producten niet terug gebracht worden.